meniu închide meniu

În antrenamentul BODYART cel mai important este omul ca un întreg cu o funcționalitate complexă. Pozițiile multiple din BODYART  împreună cu tehnicile de respirație în combinație cu antrenamentul fizic şi cu relaxarea mentală vor realiza o armonie perfectă. Scopul de baza al antrenamentului BODYART este de a asigura corpului o funcționalitate perfectă cu ajutorul elementelor statice şi dinamice din timpul antrenamentului.

 

Pozițiile si mișcările folosite au fost îndelung gândite şi alese, ca prin executarea acestora corpul să-şi recapete postura corectă şi să lase la o parte mişcări şi poziții statice nepotrivite. Fiecare exercițiu trebuie executat încet şi conștientizat, cu o respirație şi concentrare adecvată, pentru ca trupul să aibă timp şi spațiu să scape de încordarea negativă sau de mișcările bruște şi necontrolate.

 

Antrenamentul pune baza pe antrenarea întregului corp şi nu pe grupe de mușchi, cum se întâmplă în antrenamentul de forță clasic. Exercițiile şi pozițiile pun în mișcare tot corpul. Multe poziții din BODYART -pun accent pe echilibru, de aceea atenția va fi îndreptată spre centrul corpului.

 

Echilibrul de aceea va fi important fiindcă persoana care va executa exercițiul,va trebui să se concentreze mereu doar asupra sa, fără a se lăsa distrasă de ceea ce se întâmplă în jurul său. Asigură o respirație corectă, deci îmbunătăţeşte oxigenarea creierului şi a muşchilor. Concentrarea maximă şi conștientizarea tehnicilor de respirație din timpul antrenamentului duc la relaxarea organismului.

 

Acest antrenament ce relaxează s-a construit pe conceptul de yin-yang, adică pe opozitia inspirație-expirație, mai precis forța-relaxare. Exercițiile şi pozițiile pot fi combinate ca într-un puzzle dar pot fi executate şi de sine stătătoare. Acesta este unul din cele mai importante principii ale conceptului BODYART. Construcția pozițiilor din timpul unui antrenament pornește întotdeauna dintr-un anumit punct, ca la final să ajungem întotdeauna în același punct.

 

În funcție de pregătirea participanților şi de intensitatea antrenamentului, un set de exerciții (exercise flow) se poate repeta dar se şi poate trece la un alt set (combinație) de exerciții. Pe parcursul antrenamentului BODYART cele doua emisfere ale creierului vor începe să conlucreze mai bine. Corpul şi spiritul vor fi un tot unitar, încordările fizice şi psihice vor scădea pe parcursul antrenamentului.

 

Un antrenament BODYART perseverent duce la întărirea structurii ce asigură mișcarea corpului. Trupul va uita mişcări şi poziții incorecte, se dezvoltă conștientizarea întregului corp. Participantul la antrenament va avea mai multă energie, putere de concentrare mai mare, ajungând să-şi depăşească limitele fizice şi psihice.